Nu kan du skapa olika nyckeltyper i mkey

Det är med stor glädje som vi nu kan berätta att vi lanserar nyckeltyper. Med nyckeltyper kan du skapa och anpassa olika inställningar för dina lösenord och koder beroende på deras användning och komplexitet. Detta ger dig både mer kontroll och flexibilitet i hanteringen av dina digitala nycklar.

Genom att kategorisera dina nycklar får du en bättre överblick över vilka slags nycklar du och dina medarbetare sparar och hur många av varje typ. Det ger dig också värdefull insikt om styrkan hos de olika lösenorden som används på ditt företag.

Så, vad är en nyckeltyp?

En nyckeltyp låter dig ange olika inställningar för dina nycklar, såsom min- och max tillåtna antal tecken eller minsta tillåtna lösenordsstyrka. 

När du skapar en ny nyckeltyp finns det tre olika kategorier att välja mellan: inloggning, kod och säker anteckning.

Inloggning
Den här nyckeltypen är perfekt när du vill skapa nycklar för systemlösenord, IP-adresser eller andra inloggningsuppgifter. Du kan även ange den minsta tillåtna lösenordsstyrkan för att säkerställa att endast starka lösenord används.
 

Kod
Om du behöver skapa nyckeltyper som bara hanterar sifferkoder är den här typen optimal. Du kan ange minsta och maximala tillåtna antalet tecken på koden för att vägleda dina användare rätt. Du slipper även numera att fylla i URL och användarnamn, då denna typ är anpassad för just sifferkoder. 

Säker anteckning
Denna nyckeltyp är unik och används främst när du vill spara viktig information, anteckningar eller licensnycklar. Här behövs inga specifika inställningar eftersom denna typ inte involverar inloggning eller koder.

 

Du kan skapa så många nyckeltyper du vill

Du kan skapa så många nyckeltyper du vill

Du lägger själv upp och namnger dina nyckeltyper och du kan skapa så många du vill. Du anpassar inställningarna efter dina behov. Exempelvis kan du skapa olika nyckeltyper för installatörskod och montörkod, eller systeminloggning och IP-adress.

Hur går jag tillväga för att använda olika nyckeltyper? 

Funktionen nyckeltyper finns för dig som har mkey pro. Du som är adminanvändare kan skapa olika nyckeltyper under administratörsinställningarna. Därefter har alla användare möjlighet att välja nyckeltyp i samband med skapandet av nya nycklar.

Har du frågor eller behöver du hjälp? Ta kontakt med vår support här.   

 

Om du i dag har mkey standard men vill veta mer om nyckeltyper eller kanske uppgradera till mkey pro är du välkommen att ta kontakt med någon av oss nedan, eller fylla i kontaktformuläret, så hjälper vi dig. 

Kontakta oss, vi hjälper dig

Fyll i dina kontaktuppgifter och vad du vill ha hjälp med så kontaktar vi dig inom kort..