mKey är ett viktigt stöd i The Hunger Projects tillväxtresa

The Hunger Project befinner sig just nu i en tillväxtresa som skapat ett behov av ett centraliserat, säkert system att förvara några av sina viktigaste uppgifter i. När de letade efter en lämplig lösning utvärderade de inte bara systemets olika funktioner, utan även potentialen till samverkan och intresset av att göra något större.

The Hunger Project är en internationell organisation vars mål är att avskaffa kronisk hunger. De arbetar långsiktigt med att adressera grundorsakerna till att hunger existerar. Bland annat lyfter de frågor om människors möjlighet att försörja sig, politiska rättigheter, jordbruksmetoder och jämställdhet. Här i Sverige arbetar nio personer med insamlingar, kommunikation och påverkansarbete.

Just nu befinner sig The Hunger Project på en tillväxtresa – de vill växa, samla in mer pengar och bidra till att fler människor får möjlighet att avskaffa sin hunger. Ett tema som medarbetarna har satt upp för året är att ”förbereda sig för framgång” och ett viktigt steg i det ledet var att implementera ett system för lösenordshantering.

 

”Detta blir ännu viktigare nu när vi växer, att vi har ett centraliserat och säkert system, där vi kan förvara några av våra viktigaste uppgifter – såsom inloggningar till olika system som används i vårt insamlingsarbete”

Malin Flemström
VD på The Hunger Project Sverige

Ett personligt och nära stöd – en viktig del av lösningen

I processen att hitta en lösenordshanterare sökte The Hunger Project inte bara efter ett funktionellt system, utan även potential till samverkan för att kunna göra något mer än att bara köpa in en lösning. Även den personliga kontakten och upplevda närheten var en viktig aspekt vid valet av leverantör.

”Vi fick ett väldigt gott intryck av medarbetarna på mKey. Särskilt i uppstartsprocessen upplevde vi ett stöd och en närhet som känns viktig” berättar Malin. Dessutom säger Malin att det känns tryggt att arbeta tillsammans med ett företag som går att få tag i om det händer något.

Vi på Mirror blev otroligt glada när The Hunger Project hörde av sig till oss angående mKey lösenordshanterare. ”Att få hjälpa den här typen av organisation, även om det så ”bara” gäller deras IT-säkerhet, känns riktigt bra” säger Terese Johansson, affärsområdesansvarig på Mirror.

Att få hjälp med uppstarten, en ordentlig genomgång av systemet samt möjlighet att ställa frågor bidrog med en viktig känsla av trygghet. ”Samarbetet har fungerat jättebra, vi har fått en väldigt personlig relation väldigt snabbt” säger Malin.

En annan viktig fördel med mKey som Malin och hennes medarbetare upplevt är användarvänligheten. Malin berättar att "tröskeln för att använda systemet är väldigt låg och alla upplevde att det var väldigt tydligt och enkelt" – något som vi på Mirror såklart blir väldigt glada av att höra, då det har varit ett av våra stora fokusområden. Att det ska vara enkelt att använda. 

 

Resultatet blev en starkare IT-säkerhet

Implementeringen av mKey resulterade i ett enormt lyft i The Hunger Projects IT-säkerhet. ”Det är den absolut största fördelen, att vi minimerar den mänskliga risken” säger Malin. Vidare berättar hon att systemet också är väldigt lätt att komma åt och att de har en god överblick över hälsostatusen för alla system.

 

”Mitt råd till andra företag som ska göra samma resa är – gör det bara! Det är inte så krångligt som man kanske tror på förhand. Det är väldigt enkelt, det gick snabbt, och det är också enkelt för alla som använder det”.
Malin Flemström, VD på The Hunger Project Sverige
Vill du veta mer om mKey?

Vill du veta mer om mKey?

mKey är en lösenordshanterare som drivs och utvecklas i Sverige och har många smarta funktioner för kontroll och säkerhet.